A vizsga menete

1. Jelentkezés a felvételi vizsgára (ld. az Általános tudnivalók c. oldalunkon.)
 
2. Jelentkezés a felvételi vizsgára a felvételi vizsga napján
A felvételi vizsga napján iskolánkban a portánál elhelyezett asztalnál várunk benneteket. Itt írjuk fel azok nevét, akik beérkeznek. Aki nem töltötte volna még ki az ún. „belső felvételi jelentkezési lapot”, azoknak adunk egy példányt, és megkérjük őket, hogy kitöltve ugyanitt adják le. Útbaigazítunk mindenkit, hogy hol tud lepakolni, mely termek állnak rendelkezésre a felkészülésre, gyakorlásra, pihenésre. (A folyosón útbaigazító feliratokkal segítünk a tájékozódásban.) (Ha zongorakísérő nem tudott veled jönni, akkor azt itt jelentsd be!)
 
3. Szolfézs írásbeli
Először a szolfézs írásbeli vizsgára kerül sor 9:30-kor a kijelölt termekben. Ide ceruzával (legalább 2 db HB-s, vagy B-s, kihegyezett ceruzával és radírral kell jönni!). Az írásbeli időtartama 45 perc. Az írásbeli vizsga feladatairól a Példatár c. oldalunkon kaphatsz tájékoztatást.
 
4. Főtárgy felvételi
A szolfézs írásbeli után a hangszered szerinti kijelölt teremhez kell menned, hogy a kifüggesztett felvételi sorrendet megnézd. Eszerint a sorrend szerint zajlik a főtárgy felvételi vizsga a megadott felvételi követelmények alapján.
 
5. Szolfézs szóbeli
A főtárgyi felvételi vizsga után igyekezz a szolfézs szóbelire, és érkezési sorrend alapján szólítunk. A szolfézs szóbeli anyagát itt megnézheted.
 
Még valami!
A felvételi vizsga fontos lépés életedben, ahhoz hogy jól szerepelj rajta, nyugodtnak kell lenned.
Ne izgulj, mi mindenben segítünk, egy-két apró hiba nehogy megzavarjon a koncentrált játékban!
 
Sok sikert, jó felkészülést kívánunk!