Szakmai napok zeneiskolások számára

Iskolánk a Várpalotai Tehetségsegítő Tanáccsal együttműködve közös pályázati programot valósított meg, a Nemzti Tehetség Program kiírására nyújtottunk be közös programot.

A program keretében a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola tanárai szakmai napokat tartottak a tehetségponttal kapcsolatban álló zeneiskolák tanulói és tanárai részére. A szakmai napok során minikurzusokra került sor, majd a kurzusok után hangversenyt rendeztünk. A koncerteken a szakközépiskolai növendékek a

Bővebben: Szakmai napok zeneiskolások számára

Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek kurzusa

Február 23-án, hétfőn, a Budapesti Fesztivál Zenekar művészei kurzusokat tartanak iskolánkban.

Párhuzamosan fuvola, klarinét, kürt, harsona, tuba, zongora, hegedű és gordonka szakon

14:00-16:30 óra között.

A terembeosztás a következő:

Fuvola: Jóföldi Anett     204.

 

Klarinét: Ács Ákos, Szitka Rudolf  208.

          

 

Kürt: Szabó András  108.

Bővebben: Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek kurzusa

Fejér András harsonaművész minikurzusa

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2015. február 17-én megrendezésre kerülő harsonakurzusunkra, melyet Fejér András harsonaművész, a Deutsche Symphonie Orchester Berlin szóló harsonása és Sarkady Katalin zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mestertanára közös koncertjét követően tartunk a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolában (Veszprém, Dózsa Gy. u. 2.).

Program:
10.30 koncert
12.00 kurzus

A kurzuson aktív és passzív részvételre egyaránt van lehetőség

Bővebben: Fejér András harsonaművész minikurzusa

Projekt napok a konziban 2013. április 16-18.

A projektoktatás lényege, hogy egy bizonyos időintervallumban nem a szokásos módon folyik a tanítás. Egy nagy témához kapcsolódva tervezünk altémákat, ahol kiscsoportban, közösen kutatunk, kifejtünk létrehozunk, miközben egy csomó ismeretre teszünk szert, amit aztán a harmadik nap délutánján megosztunk a többiekkel. Az idei évben arra vállalkoztunk, hogy a RECYCLE jegyében szervezzük ezt a három napot.
De miért is RECYCLE?
Recycle - egy szó, mellyel pille palackok és reklámszatyrok

Bővebben: Projekt napok a konziban 2013. április 16-18.

Oboakurzus

Szeretettel várjuk az érdeklődő kollégákat és növendékeket Dienes Gábor oboaművész kurzusára 2013. március 20-án 14-20 óráig. A kurzus helyszíne a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola kamaraterme (Veszprém, Dózsa György út 2.).

Rendezvényünk ingyenes.