Versenyek hírei


Sikerek Pódiumon PDF Nyomtatás E-mail
2013. április 22. hétfő, 09:14

Juharos Boglárka 11. osztályos tanuló hosszú idő után 2013. február 12-én mérettette meg magát versmondóként a pódiumon. A Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola hagyományos Nyakas János szavalóversenyén két XIX. századi, szerelmi témájú költeménnyel indult. A kedvező tapasztalatok után elindult a Szép Magyar Beszéd nyelvhelyességi versenyen. Mivel nemcsak a hozott, de a blattolt szöveg tolmácsolása is jó beszédtechnikai megoldásokat tartalmazott, első ilyen jellegű próbálkozása ellenére rögtön a negyedik helyen végzett a verseny megyei selejtezőjén. Gratulálunk!

Őri Ádám - aki a Veszprémi Petőfi Színház színpadán már többször bizonyította előadói tehetségét - ezúttal március 7-én képviselte iskolánkat a Kárpát-medencei diákoknak a Magyarság Házában Hazafias költészet a magyar irodalomban címmel megrendezett nemzetközi versmondó versenyen. 

Klucsik Péter 13. osztályos növendékünk II. helyezett lett a Quo vadis, Domine? elnevezésű I. Kárpát-medencei versmondó versenyen. A Mária Rádió főszervezésében április 6-án lebonyolított rangos versenyen istenes témájú költeményekkel lehetett indulni. Péter Pilinszky János Introitusz című versét és Tóth Árpád Tetemrehívás című költeményét vitte magával a budapesti Fasori Evangélikus Gimnáziumba, a nemzetközi döntő helyszínére. Expresszív előadásmódja annyira meggyőző volt, hogy a verseny után rádióinterjúkban faggaták a versválasztás és a szakmai felkészülés részleteiről. 

Mindhárom tanuló iskolánk pódium fakultációsai közé tartozik, akiknek társaikkla együtt további sok sikert kívánunk!

 

 
Gratulálunk Mitró Apolkának! PDF Nyomtatás E-mail
2013. február 13. szerda, 10:33

Gratulálunk Mitró Apolkának, Egyed József oboista növendékének a Sistrum Regionális Oboa- és Fagottversenyen elért nívódíjhoz.


Apolka a zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója, az idei tanévtől Egyed József tanár úr növendéke.


További szép sikereket kívánunk!

 
Pituk Gábor az országos klarinétverseny döntőjében! PDF Nyomtatás E-mail
2012. november 26. hétfő, 16:56

Pituk Gábor november 23-án szerepelt a XII. Országos Klarinétverseny győri területi válogatóján. A válogatón a kétfordulós verseny első fordulójának műsorát kellett előadni. A szereplés jól sikerült, Gábor korcsoportjának legmagasabb pontszámát kapta. A verseny lebonyolításának sajátosságai miatt a továbbjutásról a válogató erdményhirdetésén még nem született információ, azóta viszont kiderült, hogy sikerült az országos döntőbe kerülni.

Gratulálunk Gábornak a szép eredményhez, valamint gratulálunk a zongorakísérőjének, Molnár Orsolyának, és a főtárgytanárának, Molnár Péternek is.

 
VIII. Országos Énekkari Verseny 2013 PDF Nyomtatás E-mail
2012. január 10. kedd, 14:50

VIII. ORSZÁGOS ÉNEKKARI VERSENY

A verseny időpontja: 2013. március 9.
A rendező: Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola
8200 Veszprém, Dózsa György u. 2.

A versennyel kapcsolatos híreket, információkat ide kattintva érheti el.

Korábbi versenyinkről a bal oldali navigációs doboz linkjein olvashat.

 
Versenykiírások PDF Nyomtatás E-mail
2011. november 11. péntek, 11:56

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az országos versenykiírások az Oktatási Hivatal honlapjáról letölthetők. A XIII. Országos Oboa- és fagottverseny kiírása elérhető ide kattintva.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 7