Iskolai ünnepélyek
Ballagás, 2014.
2014. május 26. hétfő, 09:38

Elbúcsúztattuk végzőseinket. Az iskola életénben először zenés felvezetéssel vonultunk végig a város utcáin. A tanárikar, szülők, hozzátartozók, barátok büszkén kísérték a diákokat: a növendékek egy csapata ismét megérett arra, hogy számot adjon mindarról, amit magábaszívott az itt eltöltött évek alatt. Együtt izgulunk értük az érettségin és a felvételik ideje alatt. Hogy mit jelentett számukra "a Dohnányi", "a konzi", arról vall Telegdi Kamilla beszéde, melyet a ballagási ünnepélyen mondott el.

Bővebben...
 
"Minden végzős nehéz"
2013. május 24. péntek, 13:18

Május 4-én 10:55-kor kicsöngettek – immáron utoljára – a 2009-2013 között itt tanuló növendékeknek. A rendhagyó osztályfőnöki óra végén minden ballagó megkapta takaros tarisznyáját, ami azért volt – és a ballagtatós 11. osztály reményei szerint lesz is – emlékezetes, mert minden növendék tarisznyája egy a hangszerének megfelelő alkatrészt vagy anyagdarabot rejtett. A tubás billentyűt, a zongorista húrt és kalapácsot, a vonós lószőrt, a fuvolista egy darab lefűrészelt fuvolát kapott. Egyedül az énekesek meglepetése adta fel a leckét, de végül a violinkulcsot formázó mikrofonkábel számukra is telitalálat lett.

Bővebben...
 
Szalagavató bál 2013.
2013. február 15. péntek, 13:52

 

Új helyszínen került megrendezésre február 2-án a 2012/13. tanév végzős növendékeinek szalagavató ünnepélye. Az eseménynek idén a Völgyikút Étterem adott helyet.Elegáns környezetben, színvonalas műsorral bocsátotta az érettségi felévezetőútjára a 11. osztály felsőbb éves társait.

Szabóné Becker Hajnalka, a 12. osztály osztályfőnöke a nyitányként felhangzó F. Mendelssohn kórusmű után közvetlen és őszinte gondolataival, rendhagyó „atyai áldásával” tette bensőségessé az estét. Paul Verlaine: Csak menj tovább című, két versmondóra alkalmazott költeménye méltó morális keretbe foglalta a végzős diákokra váró tanulmányi kihívások és erőfeszítések szellemi valamint erkölcsi lényegét:

Bővebben...
 
Karácsonyi vacsora
Írta: SHI   
2011. december 27. kedd, 11:54

 

Kezdhetném ezt a beszámolót úgy is, hogy méltatnám a dekorációt és a műsort. A karácsonyi vacsora azonban ennél sokkal fontosabb számunkra, pontosan az, ami az intézményt otthonná teszi. Mióta itt vagyok minden évben újra és újra rácsodálkozom arra az izgatott készülődésre, mely ilyenkor szép lassan elér mindenkit.

Bővebben...
 
55 éve ’56
Írta: Márta Attila   
2011. október 27. csütörtök, 11:01

A politikai vezetésben mutatkozó következetlenséget felháborodás, felháborodást forradalom, majd azt könny és vér követett 1956-ban. A rá következő években erőltetett vagy önkéntes felejtés; a 90-es évektől pedig valamiféle újraolvasása történt az eseményeknek – kezdte az ünnepi megemlékezést Márta Attila tanár úr. Hangsúlyozta, 1956. a nemzeti identitás újjáépítése szempontjából nélkülözhetetlen szegletkő. Egészen másképp jelenik meg ma ez a dolog az állam kollektív emlékezetében és máshogyan egy középiskolás diák szubjektumában. Hogy a tizenéves fiatalnak ne csak történelem tankönyvben található lecke vagy csupán az erre a napra eső tanítási szünet legyen, hanem átélhetőbb valóság, legalább két dolog fontos: tisztelet és a tudható tények minél mélyebb ismerete.

Bővebben...
 
Szalagavató
Írta: Laki Gabriella   
2011. február 26. szombat, 18:20

Minden év kihagyhatatlan ceremóniája a szalagavató idén is megrendezésre került intézményünkben!- melynek immár hagyományosan a Gizella étterem adott otthont.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3