Iskolán kívüli programok
Vörös Boglárka könyvbemutató
2014. június 17. kedd, 12:50

A Könyvhétre jelent meg iskolánk egykori tanára, Vörös Boglárka verseskötete "Prizma" címmel. A veszprémi könyvheti rendezvényen Szabóné Becker Hajnalka mutatta be a kötetet, beszélgetett a versekről, zeneszerzésről, a Dohnányiban létrehozott előadásokról Bogival. Közreműködött a DEZ BRASS, iskolánk növendékeiből alakult rézfúvós kvintett.

További képek itt.

 
2014-es Helikon számokban
2014. május 07. szerda, 12:46

50 településről 128 középiskola

3300 diák, 300 kísérő

500 versenyprogram

700 önkéntes segítő

MI A HELIKON?

„A Helikoni Ünnepségek a dunántúli középiskolás korosztály nagy hagyományokkal rendelkező, kétévente megrendezésre kerülő keszthelyi, kulturális seregszemléje, ahol a diákok iskolai keretek között, 18 művészeti kategóriában, szakértő zsűri előtt mérik össze tudásukat.”

Bővebben...
 
Dohnányis növendék a Benkó Dixieland Band-ben
2014. február 20. csütörtök, 13:15

Az Emberi Erőforrások Minisztere és az NKA támogatásával több felsőoktatási intézményben a jazz történetéről tart előadást Benkó Sándor, amelyet saját együttesének zenei illusztrációja kísér, valójában kis koncertekről van szó.

Az egyetemistáknak és középiskolásoknak szánt program Veszprémben is megvalósul, a Pannon Egyetem aulájában 2014. február 25-én 19 órakor kezdődik a koncert.

Ezen a koncerten a Benkó Dixieland Band tagjaként lép fel iskolánk, a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola 12-dik évfolyamos tanulója, Hegedüs Csaba.

A 18 éves fiatalember iskolánkban gitár szakon tanul. Két évvel ezelőtt fogott először a kezében bendzsót. Önerőből kezdett tanulni a hangszeren, majd Nagy Jenő, a Benkó Dixieland Band korábbi bendzsósa lett a mestere.

Csaba tavaly ősszel, a Benkó Dixieland Band veszprémi koncertje előtt fél órával mutatta meg bendzsó tudását Benkó Sándornak, aki egy szóló szám erejéig már akkor színpadra hívta őt. Azóta a fiatalember rendszeresen szerepel a budapesti Benkó Klubban. A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 21-én Békéscsabán, 22-én Gyöngyösön szerepelt a Benkó Dixieland Band bendzsósaként. Az egyetemi jazz-sorozat keretében a veszprémi koncert előtt a győri Széchenyi István Egyetemen lépett fel.

Valamennyi koncerten elbűvölte a közönséget fiatalos lendületével, pontos szakmai tudásával és virtuozitásával.

Sok sikert kívánunk az újabb veszprémi koncerthez!

 
Operaelőadás a Petőfi Színházban

A Petőfi Színház felhívja mindenki figyelmét egy operaelőadásra: Carl Maria von Weber A bűvös vadász című népszerű meseoperája látható június 17-én (hétfőn) délután öt órakor a Veszprémi Petőfi Színházban. Az előadást Toronykőy Attila rendezte, a karmester Oberfrank Péter. A Művészetek Palotájából érkező produkció igazi színházi élményt garantál a gyerekeknek, a családoknak, a műfajt kedvelő közönségnek. 

Bővebben...
 
Láss világot, fogadj egy diákot!
2013. június 04. kedd, 13:14

A Youth For Understanding (YFU) egy nonprofit, nemzetközi diákcsere szervezet. Célkitűzésünk, hogy fogadó családoknál eltöltött programokon keresztül ösztönözzük más nemzetek megismerését, a kulturális különbözőségek tiszteletét, valamint
elősegítsük a résztvevők személyiségének fejlődését. Világszerte évente mintegy 5000 középiskolás korú diák vesz részt a YFU éves csereprogramján, és további 1500 diák a nyári programokon. A magyar egyesület fennállása alatt közel 1000 magyar diák élt
és tanult külföldön, és mintegy 250 külföldi diák töltötte csereévét Magyarországon. A csereprogramon való részvétel a tanulásnak olyan módját segíti elő, mely során a résztvevők saját tapasztalatukon keresztül sajátítják el azokat az értékeket, képességeket, melyek a nyitottabb, toleránsabb világ létrejöttét szorgalmazzák. A tanulás folyamata nem korlátozódik kizárólag a program időtartamára, hanem a résztvevők élményein és kapcsolatain keresztül egy életen át tart. A csereprogram egységes és megbízható működése érdekében minden ország szervezete a nemzetközileg összeállított és elfogadott Nemzetközi Irányelvnek megfelelően működik.

Bővebben...
 
Konzi a Bakonyban
2013. május 21. kedd, 15:25

Hagyomány minden tanévben egy nagy, közös iskolakirándulás. Hol a zenei program, hol a túra jut ezeken nagyobb szerephez. Az idei, április 9-ei alkalmon az utóbbi határozta meg a Dohnányi napokhoz kapcsolt eseményt. Az egyik helyszín, Bakonybél még azoknak is tartalmazott újdonságot, akik már többször megfordultak a faluban.

Kezdésként a Szent Mauríciusz Monostor idegenvezetőjétől megtudhatták a diákok, hogy az ott élő bencés atyák az Ora et Labora szellemiségében nem csak jámbor adorálással, de ötvös-, botanikai-, kertészeti-, könyvkötészeti-, és lelkigondozási munkákkal is töltik idejüket. A programponthoz kapcsolva egy eredetileg embertpróbálónak tervezett, de az időjárás kedvezőtlensége miatt jelképessé rövidített túra következett a Szent Gellért kápolnához. A Kálváriát megmászva a társaság még a „járt utat is elhagyta a járatlanért”, így az erdei túra oltárán is jelképes áldozatot mutattak be – ha már a Bakonyban jártak.

alt

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3