Egyéb iskolai programok
Verébbál
2014. szeptember 29. hétfő, 13:30

Október 1. 18 - 20. Veréb Bál Hagyományainkhoz híven a felsõbb évfolyamosok veréb bál keretében fogadják közösségükbe a 9. évfolyamos diákokat, melyet idén október elsején 18 - 20 óráig tartunk.

 
Fuvolás szakmai nap
2014. május 26. hétfő, 13:39

május 21.

Néhány évvel ezelőtt, hagyományteremtő szándékkal növendékhangversenyre invitálta intézményünk fuvolatanára, Hajas Szilárd a környék zeneiskoláinak fuvolatanárait és növendékeiket. Idén a program szakmai nappá bővült. Siófok, Balatonfüzfő, Balatonalmádi, Balatonfüred, Tihany, Hévíz, Keszthely, Tapolca, Pápa és Veszprém zeneiskoláiból érkeztek a vendégek.

A délelőtt folyamán a tanárok rövid eszmecserét követően két előadást hallgattak meg:

Hajas Szilárd a staccato fogalmáról, majd a XVIII. századi jelentéséről, megjelenési formáiról beszélt ismert fuvoladarabokon szemléltetve azokat. 

Szabó Balázs zenetörténész, a Győri Széchenyi István Egyetem, Zeneművészeti Intézetének tanára  / iskolánk egykori növendéke/ Ph. E. Bachról tartott előadást.

Eközben a diákok a zeneművészeti szakközépiskolával és környékével ismerkedtek és meglátogattak egy hegedűkészítő műhelyt. Ebéd után a Hangvilla hangversenytermének megtekintésével, kiváló akusztikájának kipróbálásával folytatódott a program. Zárásként 15:30-tól a növendékek koncerten mutatkoztak be a zeneművészeti szakközépiskola kamaratermében.

 
Klarinétos napok
2014. május 20. kedd, 14:25

Május 20-án zeneiskolások vehettek részt klarinétos szakmai napon. Vendégeink voltak a Vasvári Zeneiskola, Keszthelyi Zeneiskola, Zalaegerszegi Zeneiskola, valamint a Veszprémi Zeneművészeti SZKI és AMI diákjai és tanárai.

Bővebben...
 
A Gizella-díjas Váci Mihály Irodalmi Színpad a Dohnányiban
2013. június 20. csütörtök, 14:09

Az idén 55. születésnapját ünneplő TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad hozta el egyik előadását június 13-án az iskolába. Az Örkény István novelláiból összeállított műsor Egypercesek címmel épp 55 perc alatt zajlott le a Kamarateremben.

Bővebben...
 
Tehetségek nyomában
2013. június 05. szerda, 13:00
A Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI sikeresen pályázott a Tehetségsegítő Tanácsok működését segítő Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett pályázaton. A "Tehetségek nyomában" című pályázati programban zenei kurzusok, zenekari program, és egy közönségtalálkozó szerepel.
 
A megvalósult zenei programok sorában szerepelt Horia Dumitrache klarinétművész és Füzesséry Zoltán zongoraművész kurzusa illetve hangversenye, valamint az Auer Szimfonikusok felkészülésének támogatása.
 
Nagyon érdekesnek ígérkezik a pályázati program aktuális eseménye, mely nem kizárólag zenei témájú. Június 7-én 10 órakor közönségtalákozót szervez az iskola az idei férfi kosárlabda szezon kupagyőztes és országos bajnok csapatának, a Bericap Alba Fehérvárnak sportolójával, Supola Zoltánnal, valamint a sportegyesület utánpótlásvezetőjével, Salamon Endrével. A talákozó egy beszélgetés formájában történik, melynek témája a tehetséggondozás, a külföldön való tanulás és érvényesülés mellett a zenetanulás és a sportolás pedagógiai, pszichológiai vonatkozásainak párhuzamba állítása lesz. A közönségtalálkozó helyszíne a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola kamaraterme. Az iskola szeretettel várja az érdeklődőket, a rendezvény ingyenes.
 
Mesés farsang - ismét
2013. február 19. kedd, 11:25

Ismét farsang. Ismét absztrakció. Ismét feladatok.

Ha a tavalyi recept jól bevált, miért kéne attól idén eltérni? Ismét lehetett szavazni, ki a legnépszerűb diák és a legnépszerűbb tanár. A befutó a diákok között ismét Hosszú Kristóf volt, azzal a különbséggel, hogy tavaly ilyenkorhoz képest idén már 12. osztályos volt.  a legnépszerűbb pedagógus az idén debütáló angoltanár, Korbel Péter lett. 

Ismét zenével vonultak végig az épületen a jelmezesek. A zenei felvezetést ismét a Gumicsizmás vadparasztok és a Tubás nevű alkalmi formáció biztosította, nyomában masírozott Chuck Norris, a sziámi ikrek, az Öreg rocker, Erik, a viking, cicalány, majomfiú, és egyéb állatfajták...

Ismét "komoly" feladatot rótt a diákokra a Diákönkormányzat: A királykisasszony jegyei című magyar népmese satnd-up comedy, sci-fi, Mónika show, operett, reality és szleng stílusú feldolgozását kapták az osztályok. Az eredeti mese cselekménye a női test vitán felül álló szépségét és az erre irányuló fokozott férfiúi érdeklődést járta körül. Szerencsére a feldolgozásokban a fantázia szabadult el, nem a pokol. A 13.-osok produkciója költészeti műremekként is megállná a helyét a Kisfaludy-társaság pályázatán, ha lenne még ilyen. A tanári csapat szlenges mesefeldolgozása olyan megnyilatkozásokat adott az amúgy választékosan és kifogástalan beszédtechnikával beszélő tanárok szájába, amik után percekbe telt, hogy a közönség gurgulázó-nyerítő nevetése odáig enyhüljön, hogy "az előadást" egyáltalán folytatni lehessen.

A vetélkedő-feladatok részét képező balett bemutató a szervezők előre kifőzött szándékából váratlanul death-metal-ba csapott át, de Reitz Virág ezt is egyedi módon hidalta át, új stílust teremtve a rokkoncerteken divatos pogó helyett, aminek immáron nyilvánvalóan bealkonyult, csak még nem tudunk róla. Veres Györgyné Petrőcz Mária tanárnő azonban azt bizonyította, hogy akkor sem jönne zavarba, ha holnap egy Metallica koncerten kellene az első sorokban állnia. Soha nem látott tempóval hajtogtták az ingeket sarkosra a diákok, csakhogy néhány pontot és néhány jó szót kapjanak. Az összpontszám duplázásáért pedig bárki kész volt a fejéhez csapni egy tojást. A zsűri végül döntött, a sok poén meg ömlött...

A szülői munaközösség jóvoltából volt sütemény, tárgyi jutalom, a végeredmény pedig egy még pörgősebb mókázás, még vidámabb együttlét lett. Jövőre ismét?

Márta Attila

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 5