Hírek
Tanszaki hangverseny

2014. Október 16.

Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola, kamaraterem

(Veszprém, Dózsa Gy. út 2.)

 

Gregson: 

Tubaverseny I. tétel

Torma János Bálint – tuba

 

G. Parès: Concert

Simon Zsófia – trombita

 

Vaughan Williams: Tubakoncert I. tétel

Koller Gergely – tuba 

 

Tartini: Sarabanda

Pupos Veronika – oboa 

 

Dohnányi: Ária

Zádori Angelika – fuvola

 

J. S. Bach: 

C-dúr koncert 

I. tétel

Vajai Franciska – oboa

 

C. Nielsen: 

Románc és Humoreszk

Szexer Dorottya – oboa

 

Carl Reinecke: 

D-dúr fuvolaverseny I. tétel

Palásti Zsófi – fuvola

 

Hummel: 

Trombitaverseny I. tétel

Straubinger Zoltán – trombita

 

Rösler-Rosetti: 

F-dúr koncert I. tétel

Mitró Apolka – oboa

 

Jörgen: Aria és Polonéz

Kolozsvári Gábor – harsona

 

Haydn: Trombitaverseny

Pfeiffer Milán – trombita

 

Zongorán közreműködik
Meh Okszána, Molnár Orsolya és Nincz Erzsébet

 
Verébbál

Október 1. 18 - 20. Veréb Bál Hagyományainkhoz híven a felsõbb évfolyamosok veréb bál keretében fogadják közösségükbe a 9. évfolyamos diákokat, melyet idén október elsején 18 - 20 óráig tartunk.

 
A Szolidaritás 10 éve 1979 - 1989

A Veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében 2014. október 1-20-a között a Hangvilla második emeletén megtekinthetõ lesz "A Szolidaritás 10 éve 1979 - 1989" címû kiállítás. A kiállított anyag eredeti dokumentumokat, fényképeket mutat be a rendszerváltó Szolidaritás szabad szakszervezeti mozgalom megalakulásától egészen a kommunista rendszer bukásáig. Bemutatja II. János Pál pápa szerepét a mozgalom megerõsítésében, a szakszervezet emblematikus vezérét, Lech Wa³êsát, aki egy egyszerû gdanski hajógyári munkásból 1983-ban "Béke" Nobel díjas lett, 1990-ben pedig õt választották Lengyelország államfõjévé. Megrázóak a Jaruzelski tábornok által 1981 decemberében bevezetett hadi állapotról készült képek. A kiállítás kiemeli, hogy a Szolidaritás milyen hatással volt a kommunista közép-európai országoknak a szabadságukért vívott harcukban. Láthatjuk Orbán Viktor 1989. június 16-ai Hõsök terén mondott beszédét, a berlini fal bontását, a "bársonyos" forradalmat Csehszlovákiában, Ceausescu kivégzését. A kiállítást megnyitójára 2014. október 1-jén (szerdán) 17:00 órakor kerül sor, a helyszín a Hangvilla második emelete. A megnyitón Mozart duókat játszik iskolánk két növendéke: Antal Alexa és Horváth Eszter.

A kiállítás meghívója itt.

 

 
Tanszaki hangverseny

Szeretettel várunk mindenkit a fúvós tanszak koncertjére 2014. szeptember 25-én 17 órára iskolánk kamaratermébe. A koncert plakátja

 
Szülői Értekezlet

Szeptember 26 -án 17 órakor szülõi értekezlet lesz. Minden szülõt szeretettel várunk!

 
Operalátogatás

Operalátogatás

Dohnányi Ernő: Tenor című 3 felvonásos vígoperájának bemutatásával kezdte idei évadát az Operaház. Céljuk Dohnányi e kevésbé ismert  művének népszerűsítése, ezért az előadásra a szerző nevét viselő intézmények kedvezményes áron válthattak jegyet.  Felhasználva a lehetőséget, szeptember 16-án idei első közös operalátogatásunk az Erkel Színházban volt.

Az Operaház rövid bemutató klippje.

 
Füzesséry Zoltán előadása

Füzesséry Zoltán zongoramûvész, iskolánk volt tanára. Doktori kutatási témája Beethoven utolsó három zongoraszonátája. Ezek közül az Asz-dúr szonátát elemzi és játssza el a 2014. szeptember 18-án 17:00 órakor kezdõdõ elõadáson, melyre mindenkit szeretettel invitálunk. Helyszín: Dohnányi Ernõ Zenemûvészeti Szakközépiskola, Kamaraterem (Veszprém, Dózsa Gy. u. 2.) A belépés ingyenes.

 
Komjáthy emléknap

A DEZ BRASS kvintett közremûködött az I. Világháború kitörésének 100. évében dr Komjáthy László egykori veszprémi polgármester tiszteletére rendezett megemlékezés eseményein szeptember 10-én a városháza Kossuth termében, 11-én az Alsóvárosi temetõben.

 
Kiállítás megnyitó

"Sempre con Due Route, avagy kerékpáros időutazás" címmel kerékpártörténeti kiállítás nyílt a városháza aulájában. A megnyitón közreműködtek a DEZ BRASS kvintett tagjai.

VESZPRÉM TV beszámolója.

 
INFORMÁCIÓK AZ ÚJ TANÉV INDÍTÁSÁHOZ

augusztus 31. vasárnap 17:00 TANÉVNYITÓ

augusztus 31. vasárnap 17:30 SZÜLŐI FÓRUM

szeptember 1. hétfő   8:10 ELSŐ TANÍTÁSI NAP Tankönyvosztás a délelőtti osztályfőnöki órákon.

Kérjük a kedves szülőket, legyenek figyelemmel arra, hogy osztáskor be kell mutatni:

- normatívára jogosult diáknak
a jogosultság tényét igazoló friss dokumentumot (határozat, emeltszintű családipótlék folyósítását igazoló banki elszámolás, postai utalvány…)

- normatívára nem jogosult diákoknak
a tankönyvek árának befizetését igazoló csekket, banki átutalási bizonylatot.

A TANKÖNYVEKET CSAK A FENTI DOKUMENTUMOK BEMUTATÁSA ESETÉN ADHATJUK ÁT.

szeptember 3. szerda  8:00 GYÓGYTESTNEVELÉS MEGBESZÉLÉS

Aki nem rendezte év végén könyvtári tartozását, az mindenképpen tegye meg az első napokban. Késedelmes tartozás esetén csak a könyvtári dokumentumok helyben használatát tudjuk biztosítani. Kérünk minden diákot, figyeljen erre a beköltözéskor!

 

 
Intézményvezetői pályázat eredménye

Tájékoztatjuk az iskola dolgozóit, diákjait, és minden érdeklődőt, hogy Molnár Péter pályázata a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI intézményvezetői beosztására támogatásra került. A pályázat eredményéről a KLIK Veszprémi Tankerülete augusztus 6-án tájékoztatta a pályázót.

 
Auer zenekar idén nyáron is!

AUER AKADÉMIA 2014
2014. július 14 – július 21.Iskolánk szervezésében idén nyáron is megrendezzük a már hagyományosnak nevezhető Auer Akadémiát. Az akadémia nyári kurzusként működik, melynek célja, hogy a zenekari játékra helyezve a hangsúlyt elmélyítse az év során tanultakat. Intenzív szólampróbák, egyéni gyakorlás és összpróbák előzik meg az akadémia idején tartandó hangversenyeket.
 
Gondot fordítunk arra is, hogy a próbaidőszak alatt kiegészítő és szabadidős programokat biztosítsunk tanulóinknak. Az Auer Akadémia ebben az évben is a Veszprémi Ünnepi Játékokkal karöltve végzi munkáját, és így tanulóinknak az egész napos fárasztó próbák után lehetőségük lesz, hogy az Ünnepi Játékok rendezvényei közül egyes koncerteket meghallgassanak. 


Az Auer Akadémia a képzési rendszerünkben NYÁRI SZAKMAI GYAKORLATként működik, s ahhoz, hogy ez a terv sikeres legyen, arra van szükség, hogy iskolánk minden zenekaros növendéke részt tudjon venni az akadémia munkájában.

Bővebben...
 
Országos történelmi verseny indul 5 fős csapatok részére

A csatolt mellékletben vannak a tudnivalók, valamint a jelentkezési lap. Akit érdekel az I. világháború, már kezdheti is szervezni a csapatot :).

Jelentkezési lap

I. Világháború versenyfelhívás

Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 10.
 
Vörös Boglárka a Mária rádióban

A Mária Rádió könyvheti eseményeket bemutató műsorában szerepelt Vörös Boglárka könyvbemutatója.

 

 
Vörös Boglárka könyvbemutató

A Könyvhétre jelent meg iskolánk egykori tanára, Vörös Boglárka verseskötete "Prizma" címmel. A veszprémi könyvheti rendezvényen Szabóné Becker Hajnalka mutatta be a kötetet, beszélgetett a versekről, zeneszerzésről, a Dohnányiban létrehozott előadásokról Bogival. Közreműködött a DEZ BRASS, iskolánk növendékeiből alakult rézfúvós kvintett.

További képek itt.

 
Hallgatók a Művészetért Egyesület

A Pannon Egyetemen idén alakult "Hallgatók a Művészetért Egyesület" énekeseket keres 2014. novemberében bemutatandó első előadására. A felhívás szövegét a csatolt mellékletben olvashatjátok itt.

 
Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola tanévzáró koncert

2014. június 13. 17:00

Csermák Antal Zeneiskola,
Csermák terem (Megyeház tér 5.)

 

J. Rutter: Gall áldás

Dohnányi Kamarakórus, Gáspár Dávid – zongora

vezényel: Veres Györgyné Petrőcz Mária

 

C. Stamitz: G-dúr fuvolaverseny I. tétel
Hajdú Rita – fuvola, Molnár Orsolya – zongora

 

Händel: Ch’io mai vi possa
Körmendy Flórián – ének, Molnár Orsolya – zongora

 

Weber: f-moll klarinétverseny III. tétel

Horváth Bettina – klarinét, Molnár Orsolya – zongora

 

Liszt Ferenc: Sposalitio

Golarits Flóra – zongora

 

Fauré: Románc

Sanda Zsombor – cselló, Meh Okszána – zongora

 

Gershwin: Részletek a Porgy és Bess c. operából

Lew pollack: That’s a plenty

Dez Brass

Pfeiffer Milán, Fábián Attila – trombita,

Kolozsvári Gábor – tenorkürt,

Szin Roland – harsona, Koller Gergely – tuba

 
KELLO tájékoztatása szülők részére

A KELLO tavalyi évhez hasonlóan ebben az évben is díjbekérőt fogunk küldeni lakcímükre a rendelt tankönyvek árának kiegyenlítéséhez. Amennyiben lakcímükben változás történt azt Önök felé jelezzék, mert a díjbekérő a rendszerben az Önök által június 30-ig rögzített/módosított címre fog postai úton megérkezni.

Önök a tanulók nevét és oktatási azonosítóját június 30-ig tudják még módosítani/javítani, de azt követően erre már nem lesz lehetőségük. A tanulók lakcímének a javítása egész évben lehetséges.

Bővebben...
 
Fűke Ákos (cselló) és Füzesséry Zoltán (zongora) kamarahangversenye

2014. június 2. 19:00

Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola, Kamaraterem

Veszprém, Dózsa György út 2.

J. S. Bach:
D-dúr gamba szonáta

Ludvig van Beethoven:
Á-dúr szonáta op. 69.

Claude Debussy:
d-moll szonáta 

Bohuslav Martinu:
Változatok egy Rossini témára

Rendezvényünk ingyenes

 
Fuvolás szakmai nap

május 21.

Néhány évvel ezelőtt, hagyományteremtő szándékkal növendékhangversenyre invitálta intézményünk fuvolatanára, Hajas Szilárd a környék zeneiskoláinak fuvolatanárait és növendékeiket. Idén a program szakmai nappá bővült. Siófok, Balatonfüzfő, Balatonalmádi, Balatonfüred, Tihany, Hévíz, Keszthely, Tapolca, Pápa és Veszprém zeneiskoláiból érkeztek a vendégek.

A délelőtt folyamán a tanárok rövid eszmecserét követően két előadást hallgattak meg:

Hajas Szilárd a staccato fogalmáról, majd a XVIII. századi jelentéséről, megjelenési formáiról beszélt ismert fuvoladarabokon szemléltetve azokat. 

Szabó Balázs zenetörténész, a Győri Széchenyi István Egyetem, Zeneművészeti Intézetének tanára  / iskolánk egykori növendéke/ Ph. E. Bachról tartott előadást.

Eközben a diákok a zeneművészeti szakközépiskolával és környékével ismerkedtek és meglátogattak egy hegedűkészítő műhelyt. Ebéd után a Hangvilla hangversenytermének megtekintésével, kiváló akusztikájának kipróbálásával folytatódott a program. Zárásként 15:30-tól a növendékek koncerten mutatkoztak be a zeneművészeti szakközépiskola kamaratermében.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 15